De Netwerken Integrale Kindzorg zijn er voor professionals die werken met en gezinnen met een ernstig ziek of meervoudig beperkt kind. Kinderen waarvan de levensverwachting kort is of onbekend. Gezinnen waarbij veel zorgprofessionals betrokken zijn en ouders intensief voor hun kind zorgen.

Soms kan het ouders in een dergelijke situatie boven het hoofd groeien. Ook kunnen ze specifieke vragen hebben die hun aanwezige hulpverleners niet kunnen beantwoorden. Het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) is een netwerk van allerlei organisaties en professionals die kennis hebben van zorg voor kinderen met een levensbedreigende of levensduurverkortende aandoening.

Wat is en wat doet het Netwerk?

In de zeven NIK’s  die Nederland rijk is, zitten allerlei disciplines. Denk aan gespecialiseerde kinderthuiszorg-verpleegkundigen, medewerkers van gespecialiseerde kinderopvang, de GGD, centra voor thuisbeademing, geestelijk verzorgers, rouw- en verliestherapeuten, artsen en gespecialiseerde kinderverpleegkundigen uit diverse streek- en academische ziekenhuizen.

Het netwerk wil graag met ouders of professionals meedenken, adviseren. Indien nodig volgt een thuisbezoek om de vragen in een gesprek in kaart te brengen. Deze worden vervolgens neergelegd in het netwerk om gezamenlijk dit gezin verder proberen te helpen.

Een ouder met vragen, maar ook een professional kan contact opnemen met het netwerk via de coördinator van de desbetreffende NIK (zie ook www.kinderpalliatief.nl onder regionale netwerken). Dan volgt er zo snel mogelijk contact met de hulpvrager.

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER