kind in ziekenhuisbed

Hoe ervaren ouders de zorg voor hun ongeneeslijk zieke kind? Op de nieuwe website kindzorgervaring.nl staan hun verhalen. Lotgenoten vinden hier steun en herkenning. Zorgverleners en beleidsmakers kunnen ervan leren. Zo dragen de ervaringsverhalen bij aan het verbeteren van de kinderpalliatieve zorg in Nederland.

Verhalen houden een spiegel voor

Ouders van ongeneeslijk zieke kinderen maken veel mee. In de verhalen lees je hoe ze de zorg (hebben) ervaren en wat dat voor hen betekent. De verhalen zijn ingedeeld in categorieën als: diagnose, leeftijd van het kind, betrokken zorgverlener, regio en thema’s als bureaucratie en financiering, overdracht van ziekenhuis naar huis, maar ook emoties zoals het gevoel er alleen voor te staan. Ook verwijzen we naar blogs van ouders die hun ervaringen delen.

Wij doen écht iets met de verhalen

De verhalen op kindzorgervaring.nl geven steun en herkenning. Ook helpen de gedeelde ervaringen om nog beter bij de behoeften van gezinnen in een vergelijkbare situatie aan te sluiten. Daarnaast geven de verhalen inzicht in onderwerpen waar zorgverleners en beleidsmakers mee aan de slag moeten.

Naar kindzorgervaring.nl >>

Bron: kinderpalliatief.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER