Periodes van stress, wanhoop en ook geluk wisselen elkaar af in het leven van ouders van ernstig zieke kinderen. Maar wat is er bekend over zingeving in de kinderpalliatieve zorg? Daarover zijn recent vier actieonderzoeken afgerond. Agora en ZonMw nodigen professionals uit voor drie gratis masterclasses waarin deskundigen hun bevindingen presenteren.

Marijke Kars, senior onderzoeker, leidt deze masterclass in over zingevingsvragen die leven bij ouders van een ernstig ziek kind. Wat betekent zingeving in de kinderpalliatieve zorg? Twee ouders vertellen over hun ervaring. Daarna vertelt Marije Brouwer over de CONNECT-studie. In dit actieonderzoek zoeken ouders, zorgverleners en onderzoekers in nauwe samenwerking uit welke zingevingsvragen en bronnen van zingeving er vanuit het perspectief van ouders in de thuissituatie zijn. Daarnaast wordt er een toolkit ‘Ouders en Zingeving’ en training ontwikkeld die zorgverleners helpt.

Thema’s zijn:

  • zingeving in het Sociaal Domein
  • zingeving voor ouders van ernstig zieke kinderen
  • en zingeving in de praktijk van praktijkondersteuners bij huisartsen

De Masterclasses bestaan uit presentaties en een interactief deel. Je kunt dus ook zelf met de sprekers en met vakgenoten in gesprek.

Van wie?

Agora organiseert de masterclasses vanuit de werkgroep ethiek en spirituele zorg en het landelijke project Geestelijke verzorging thuis. ZonMw organiseert deze masterclasses vanuit het praktijkgerichte programma Zingeving en Geestelijke verzorging

Voor wie?

Huisartsen, POH-ers, Sociaal werkers, wijkverpleegkundigen, verzorgenden, paramedici, geestelijk verzorgers en vrijwilligers die betrokken zijn bij zingeving en geestelijke verzorging. Kortom: voor alle professionals en vrijwilligers voor thuiswonende mensen uit de domeinen van zorg en welzijn.

Lees verder >

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER