Actieve ouders werken sinds kort samen in het Utrechtse platform ‘Ouders van Betekenis’. Doel van het stedelijk netwerk is het bevorderen van gelijke kansen voor alle kinderen. Het netwerk ondersteunt anderstalige ouders met taal. Ook worden onderling opvoedvragen gedeeld.

Het netwerk is een initiatief van Taal Doet MeerPerspectief Coaches en Stichting Vreedzaam. De bedoeling is bij te dragen aan gelijke kansen voor alle kinderen zodat ze kunnen opgroeien in een positieve omgeving waarin mensen samen verantwoordelijkheid nemen.

In een filmpje stelt het netwerk zich voor >>

Naast taalstimulering ondersteunt het netwerk ouders zodat zij een rol kunnen gaan spelen in de gemeenschap.  Met een aantal ouders wordt nog een extra stap gezet, zodat zij als sleutelfiguur/expert hun ervaringen delen en een aanjaagrol in de wijk hebben. Ook faciliteert het netwerk ouders, als mede-opvoeders en sleutelfiguren. De vragen van de betrokken ouders vormen het vertrekpunt van handelen.

Lees verder op oudersvanbetekenis.nl >

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER