Vaders met een migratieachtergrond zijn nog weinig in beeld bij opvoedondersteuning. In een verkennende studie laat KIS 35 vaders van verschillende achtergronden aan het woord. Zij vertellen over hoe zij hun vaderrol zien, waar ze tegenaan lopen als vader met een migratieachtergrond en wat hen helpt of zou helpen als vader.

Over hun rol als opvoeders en hun behoeften aan steun is weinig bekend; ook in onderzoek worden ze vaak niet bereikt. Daarom is aanvullend een literatuuroverzicht gemaakt over wat we al weten. De onderzoekers bepleiten een andere blik op vaders, meer vanuit de definities van goed vaderschap van vaders zelf. Ook gaan ze in op het belang van beleid gericht op het verminderen van segregatie, negatieve beeldvorming en kansenongelijkheid als manier om vaders te bekrachtigen.

Download publicatie >>

Lees ook het artikel ‘KIS-onderzoek laat vaders aan het woord over hun rol in de opvoeding‘, waarin onderzoeker Marjolijn Distelbrink geinterviewd wordt.

Bron: kis.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER