Het Moods-schilderij is in samenwerking met GGZ-professionals ontwikkeld voor gezinnen waar één of beide ouders psychische problemen heeft. Met het schilderij kunnen ouders aangeven hoe het op dat moment met ze gaat. Kinderen hoeven hierdoor minder alert te zijn op signalen van spanning bij de ouder.

Met het schilderij kunnen ouders met een magneet aangeven hoe het op dat moment met ze gaat. Zo kunnen ouders visueel laten zien hoe zij zich voelen. Hierdoor kunnen kinderen zich meer richten op hun eigen gevoel en behoeftes en ontwikkelen zich beter.

Er is zo ook duidelijkheid over de momenten dat het goed gaat en de ouder beschikbaar is, waardoor er meer mogelijkheid is voor echt contact en verbinding! Voor die momenten dat het minder goed gaat kunnen van tevoren afspraken worden gemaakt. Hierdoor is het voor de kinderen helder wie er wanneer beschikbaar is voor hen op deze lastige momenten.

Op de site van MOODS www.moodsbord.nl staat meer te lezen over het moodsbord, the window of tolerance en hoe het moodsbord is te bestellen. De prijs bedraagt € 24,95.

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER