Het ondersteunen van kinderen en jongeren met psychische problemen of een licht verstandelijke beperking kan zorgen voor de nodige hoofdbrekens. Recent ontwikkelde kennis en tools staan nu op een rij in vier infographics. Deze voorzien professionals van toepasbare kennis en handvatten

Het betreft een initiatief van Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Jeugdinstituut. De infographics focussen op actuele thema’s in het jeugdveld:

  1. integrale jeugdhulp
  2. suïcidepreventie bij jongeren
  3. op weg naar volwassenheid
  4. tools voor wijkteams 

Integrale jeugdhulp: hoe werkt dat?

Wat werkt wel en niet bij integrale hulp aan gezinnen? Hoe pakken andere organisaties het aan? En hoe werkt leiderschap bij integraal werken? Bekijk op deze infographic projecten, initiatieven en ontwikkelingen op dit gebied.

DOWNLOAD INFOGRAPHIC

Hoe ga je om met suïcidaal gedrag?

Hoe herken je suïcidaal gedrag, en hoe ga je er vervolgens mee om? En hoe houd je rekening met een LVB in signalering, aanpak en preventie? Op deze infographic vind je kennis over suïcidepreventie uit de praktijk van de jeugd-ggz en de LVB-jeugdzorg.

DOWNLOAD INFOGRAPHIC

Volwassen worden, en dan…?

Als jongeren volwassen worden, verandert hun leven én de zorg die ze ontvangen. Welke vaardigheden heb je nodig om ze daarbij te ondersteunen? Kennis en tools voor professionals die werken met jongeren in deze levensfase.

DOWNLOAD INFOGRAPHIC

Welke tools helpen je bij je werk?

Gratis, concrete en beproefde tools voor wijkprofessionals. Op deze infographic vind je er tien, gericht op kinderen en jongeren met psychische problemen en/of een LVB.

DOWNLOAD INFOGRAPHIC

Bron: kenniscentrum-kjp

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER