Hoe ontwikkelt het brein zich? Waarom is een veerkrachtig brein belangrijk? Wat doet stress met je brein? Al dit soort zaken worden helder en begrijpelijk uitgelegd in De Breinbijsluiter, een animatie over stress, tegenslag en veerkracht.

De Breinbijsluiter bestaat uit drie delen: de eerste gaat over de ontwikkeling van het brein, de tweede breinbijsluiter is gericht op ouders én de derde is speciaal voor jongeren.

Naar de Breinbijsluiter >

Hoe kun je deze animaties in je werk met ouders en kinderen nu het beste gebruiken? Dat kun je lezen in korte handleidingen. Deze bevatten handige tips zodat jouw steun aan jongeren en/of ouders nog effectiever wordt.

Handleiding bij animatie jongeren

Handleiding bij animatie ouders

De Breinbijsluiter is ook te vinden op de website van De Gezonde Generatie. Dit is het meerjarenprogramma gericht op het voorkómen van gezondheidsschade door ingrijpende jeugdervaringen. Het is een samenwerking tussen de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) en een collectief van vermogens- en kinderfondsen, waaronder Augeo Foundation.

Bron: augeo.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER