leerlingvolgsysteem

Middelbare scholen slaan allerlei informatie over leerlingen op in het zogenoemde leerlingvolgsysteem. Naast cijfers staat daar bijvoorbeeld ook informatie in over onder meer de sociale ontwikkeling van een kind. Daarmee moet voorzichtiger worden omgesprongen.

Daarvoor pleit D66-Kamerlid Paul van Meenen. Ouders zouden volgens Van Meenen niet zomaar toegang moeten krijgen tot alle informatie die de middelbare school van hun kind verzamelt. Het ministerie van Onderwijs moet met scholen afspraken maken over welke informatie vertrouwelijk blijft. “Ouders hoeven niet via een app te zien dat zoonlief een keer te laat op school was”, vindt Van Meenen.“Misschien stond ie nog even te zoenen in de fietsenstalling. D66 wil dat ouders alleen toegang krijgen tot de noodzakelijke informatie. De minister moet daarover afspraken met scholen en ouders.”

Bron: dagblad010.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER