Buurtgezinnen groeit gestaag: onlangs is de 2.500ste koppeling sinds de oprichting zes jaar geleden gemaakt. Ook in deze onzekere tijden blijven steungezinnen zich aanmelden. Recent is ook een campagne gestart om het basisonderwijs bij het platform te betrekken.

Op woensdag 22 september maakte Buurtgezinnen de 750ste koppeling van dit jaar in de gemeente Hoogeveen. De 2.500ste aanmelding betrof een gezin in de Brabantse gemeente Reusel-de Mierden. Buurtgezinnen heeft hier een koppeling gemaakt tussen een alleenstaande moeder van twee kinderen en een liefdevol steungezin in de buurt. Sinds vorig jaar staat de moeder alleen voor de opvoeding van haar kinderen. Dat valt haar zwaar. Haar 10-jarige zoon gaat naar een school voor speciaal onderwijs en heeft geen vriendjes in de buurt. Hij kan nu één middag in de week gaan spelen met de kinderen van het steungezin, zodat zijn moeder tijd heeft om bij te tanken. Al bij de eerste kennismaking voelde het zowel voor de ouders als voor de kinderen heel vertrouwd!

Buurtgezinnen wil er graag vroeg bij zijn. Gezinnen bereiken voor de emmer overloopt. Steungezinnen zoeken voor gezinnen die nog geen jeugdhulp krijgen. De praktijk was dit jaar anders. Door corona, de overbelasting van het jeugdzorgsysteem en de wachtlijsten zijn de problemen van gezinnen die zich aanmelden alleen maar zwaarder geworden. Voor het platform aanleiding om met een campagne te starten gericht op het beter bereiken van basisscholen als verwijzer. Voor leerkrachten is er nu een speciale pagina op de website en is aanvullend een filmpje gemaakt.

Ga voor meer informatie naar: www.buurtgezinnen.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER