Het spelen van ‘De choking game’, ook wel ‘stikspel’ of ‘wurgspel’ genoemd, kan resulteren in zwaar hersenletsel of erger. Het online spelen hiervan werd Tim Reynders drie jaar geleden fataal. Als waarschuwing aan alle ouders staat de documentaire met het persoonlijke verhaal van Tim nu online.

De documentaire is gemaakt om ouders te waarschuwen dat het bij iedereen kan gebeuren. Met de film hoopt de Stichting T.I.M. dat ouders in gesprek gaan (en blijven) met hun kinderen over waar ze allemaal tegenaan lopen op internet. Jongeren worden bijvoorbeeld continu uitgedaagd om mee te doen aan challenges die ook gevaarlijk kunnen zijn. De choking game is hiervan één van de bekendste voorbeelden.

“Bespreek het met je kind!” aldus de ouders van Tim. “Dit lijkt een eenvoudig advies. Maar wat als je als ouder niet weet wat er zich allemaal afspeelt op internet? En wat als je kinderen het zelf niet willen vertellen omdat ze merken dat het niet helemaal ok is? Het hele onderwerp lijkt in een taboesfeer te zitten. Het kost moeite om hier ongedwongen en niet veroordelend over te gaan praten. Maar de risico’s zijn er echt. Dat hebben we helaas zelf ondervonden. Ook wij hadden dit nooit verwacht bij Tim. Ook wij hadden geïnformeerd willen worden.”

Bekijk de documentaire >

Zie ook elders op Ouders Centraal: Meer aandacht nodig voor gevaarlijke internet-challenges >>

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER