In de podcastserie Interculturele Pedagogiek interviewt Judi Mesman professionals die werkzaam zijn in het brede jeugdveld. Met als centrale vraag: Wat moeten alle afgestudeerde pedagogen weten over interculturele aspecten van werken met kinderen en gezinnen?

De podcastserie is ontwikkeld voor het vak Interculturele aspecten van opvoeding, onderwijs en hulpverlening binnen de Opleiding Pedagogische wetenschappen van de Universiteit Leiden. Hieronder kun je de podcasts beluisteren.

Podcast 1: Zawdie Sandvliet

Zawdie Sandvliet is socioloog en werkzaam als docent bij de Hogeschool van Amsterdam, en als docent maatschappijleer bij het Lelylyceum in Amsterdam Zuid-Oost. Hij is van Surinaamse afkomst en gespecialiseerd in het Nederlandse koloniale verleden en ontwikkelaar van het vak Afro-Nederlandse studies.

Podcast 2: Mikal Tseggai

Mikal Tseggai is het jongste raadslid van de Gemeente Den Haag. Zij heeft o.a. de portefeuilles Emancipatie en Integratie, Participatie, Onderwijs, en Wijkaanpak. Haar roots liggen in Eritrea. Mikal heeft gewerkt als debattrainer over het thema diversiteit, en drie jaar lesgegeven op een weekendschool in de wijk Transvaal.

Podcast 3: Manuel Veira

Manuel Veira is directeur van basisschool De Regenboog en ZMOK school De Opperd in Den Haag. Hij werkt al decennia in het onderwijs en verveelt zich geen moment op ‘zijn’ school waar kinderen met uiteenlopende culturele achtergronden uit 67 landen, inclusief Hagenezen, samen spelen en leren.

Podcast 4: Fonda Sahla

Fonda Sahla is raadslid in de gemeente Den Haag, met o.a. de portefeuilles Onderwijs, Jeugd, en Wijkaanpak. Zij is één van de oprichters van Buurtmoeders Transvaal. Daarnaast coördineert zij de zaterdagschool op basisschool Het Galjoen, genaamd de Transvaal Universiteit.

Podcast 5: Kaveh Bouteh

Kaveh Bouteh is trainer en adviseur bij Pharos op het gebied van interculturele communicatie, omgaan met verschillen in een pluriforme samenleveing, en het doorbreken van stereotypen en vooroordelen. Kaveh vluchtte als jonge man uit Iran en kwam in Nederland terecht. Hij heeft een schat aan praktijkervaring met vraagstukken rond interculturele pedagogiek.

Podcast 6: Abdellah Mehraz

Abdellah Mehraz is oprichter en directeur van adviesbureau Trias Pedagogica, dat met vaders debatteert over hun rol in de opvoeding en professionals traint rondom vaderschap en interculturele pedagogiek. Abdellah woonde een groot deel van zijn jeugd in Marokko, studeerde in Nederland pedagogiek, en draagt zijn ervaring en kennis over aan studenten van de Hogeschool InHolland in het vak intercultureel vakmanschap.

Podcast 7: Fariba Rhmaty

Fariba Rhmaty is bestuursvoorzitter en medeoprichter van de GGZ-instelling Coöperatie Expertisecentrum Transculturele Therapie. Ze is hoofdopleider, supervisor, leertherapeut en leersupervisor bij de NVRG. Fariba is geboren in Iran, en werkt al 30 jaar met gezinnen vanuit verschillende culturele achtergrond en vluchtelingen. Van haar hand verschenen diverse artikelen over het werken met migranten en vluchtelingen en het boek ‘Traumaverwerking met vluchtelingen’ (2011).

Podcast 8: Aspha Bijnaar

Aspha Bijnaar is directeur van EducatieStudio en maakt educatief materiaal over slavernij en de Tweede Wereldoorlog. Ze schreef Jacquelina. Slavin van Plantage Driesveld (2010), dit is Nederlands eerste stripboek over een waargebeurd verhaal in slavernij. Ze bezoekt scholen om te praten over hedendaags racisme in het licht van het Nederlandse koloniale verleden.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER