Hebben migrantengezinnen een andere benadering nodig dan van oorsprong Nederlandse? En in hoeverre ga je in op hun vraag naar een hulpverlener met een vergelijkbare achtergrond? Transcultureel systeemtherapeut Phyllis Döll deelt haar ervaringen uit de praktijk.

‘Als hulpverlener kun je het natuurlijk toch lastig vinden om je te verplaatsen in bepaalde cliënten, of ze nu uit Friesland, Frankrijk of de Filipijnen komen. Houd dat onderwerp bespreekbaar door te praten over wat bepaalde zaken of families met je doen. Hulpverleners zijn ook maar mensen.’ Zo luiden de eerste regels van één van de acht ervaringen.

De titels van de ervaringen luiden als volgt:

  1. Hét migrantengezin bestaat niet
  2. Huiselijk geweld: portemonnee zegt meer dan afkomst
  3. Klassenverschillen spelen ook achter de voordeur
  4. Het ongemak over diversiteit is kleiner geworden
  5. Respecteer de voorkeur van de cliënt
  6. Immigranten en hun organisaties zijn geëmancipeerd
  7. Houd aandacht voor cultuursensitief werken
  8. Vergeet je eigen heilige huisjes

Naar de acht ervaringen op augeomagazine.nl >>

Transcultureel systeemtherapeut Phyllis Döll combineert kennis over (effectief) werken met migrantengezinnen met een enorme dosis praktijkervaring. Ze werd in 2009 uitgeroepen tot Professional van het jaar in de sector Zorg en Welzijn. In 2010 sprak Phyllis tijdens het twintig-jarig bestaan van UNICEF over de praktijk van de rechten van het kind in de Jeugdzorg in Nederland.

Bekijk een korte video-oproep van Phyllis Döll:

 Zie ook:

Betrek migrantenvaders bij opvoeding
Podcastserie over Interculturele Pedagogiek

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER