De Belgische fotograaf Bart Heynen adopteerde met zijn partner een tweeling in Amerika. Zijn reis naar vaderschap als homoseksuele man voelde eenzaam. Daarom zocht hij naar gelijkgestemden. Hieruit ontstond de fotoreportage Dads. In dit boek legt hij homostellen met kinderen in Amerika vast.

Het homohuwelijk en de vrijheid om een gezin te stichten was in Amerika een aantal jaar geleden nog ondenkbaar. Heynen, die zelf vader is van de inmiddels 10-jarige tweeling, emigreerde van België naar New York. Zijn kinderen adopteerden hij en zijn partner in Californië. De fotoreportage Dads omvat volgens de fotograaf het brede spectrum van vaderschap in de VS. Getrouwde vaders, vrijgezelle vaders en weduwnaren. Maar ook families uit de stad tot aan de buitenwijken. Of mannen met verschillende afkomst, etniciteit en religie.

Tegen CNN vertelt de Belgische fotograaf: “Ik voelde me eenzaam als homoseksuele vader.” Dat terwijl hij natuurlijk een partner heeft. Daarnaast wilde hij aan zijn kinderen laten zien dat er meer vaders zijn met homoseksuele geaardheid.

Ben je benieuwd naar het boek van Bart Heynen, je vindt hier een preview van DadsVerder op metronieuws.nl een deel van het werk van de Belgische fotograaf.

Bron: metronieuws.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER