homopaar met kind

Kinderen met homoseksuele ouders zijn net zo gelukkig als kinderen uit een gezin met een vader en een moeder. Daarbij heeft biologische verwantschap geen invloed op de relatie tussen kinderen en hun ouders.

Dat blijkt uit onderzoek van hoogleraar homoseksueel ouderschap Henny Bos aan de Universiteit van Amsterdam. Volgens Bos hebben kinderen met twee moeders of twee vaders niet meer angsten en depressies dan kinderen die geboren zijn in een vader-moedergezin. Ook vertonen ze niet meer grensoverschrijdend gedrag.

Wel benadrukt ze dat er minder acceptatie is vanuit de maatschappij. Daarbij verwijst ze naar het rapport ‘Opvattingen over seksuele en genderdiversiteit in Nederland en Europa’ van het Sociaal Cultureel Planbureau dat eerder dit jaar werd gepubliceerd.

In haar oratie pleit Bos voor verruiming en versoepeling van wet- en regelgeving omtrent homoseksueel ouderschap. Zo is het te ingewikkeld om op legale wijze te zoeken naar een draagmoeder of een eicel. Ook is het niet mogelijk om meer dan twee juridische ouders te registreren. terwijl het aantal meeroudergezinnen in Nederland blijft toenemen.

A Population‐Based Comparison of Female and Male Same‐Sex Parent and Different‐Sex Parent Households >

Bron: NJi

Zie ook De Volkskrant: Kinderen met twee moeders of vaders zijn net zo gelukkig als kinderen met heteroseksuele ouders >

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER