Om de ontwikkeling van kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen, is het van belang dat school en ouders goed samenwerken. Daarvoor is de toolkit ‘Samen voor het kind’ ontwikkeld. Dit voorjaar kunnen scholen deelnemen aan een bijeenkomst over het gebruik van de toolkit. Het betreft een initiatief van het NJi in samenwerking met Ouders en Onderwijs en Balans.

De toolkit ‘Samen voor het kind’ helpt ouders en school om met elkaar in gesprek te gaan. In het ideale geval werken opvoeders en mede-opvoeders zoveel mogelijk samen, want om een kind zo goed mogelijk te ondersteunen, heb je elkaar nodig. Maar hoe werk je samen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich gehoord voelt? Hoe blijf je goed naar elkaar luisteren? En hoe creëer je samen een veilige omgeving waarin iedereen zich kwetsbaar durft op te stellen?

Hoe werkt de Toolkit?

De toolkit helpt bij deze vragen. Ouders en professionals gaan met elkaar in gesprek aan de hand van acht cartoons. Hierdoor kunnen ze zich beter verplaatsen in het perspectief en de belangen van de ander. Zo worden wederzijdse verwachtingen helder. De kunst is ervoor te zorgen dat het gesprek de motor is van een goede samenwerking, in het belang van het kind.

Aanmelden

Wil je als school werken aan de ouderbetrokkenheid? Meld je dan aan voor een bijeenkomst. Zowel ouders als professionals kunnen deelnemen. Na je aanmelding ontvang je de toolkit. Afhankelijk van de belangstelling wordt een keuze gemaakt uit drie mogelijke datums: 16 maart, 21 april of 17 mei, van 15.00 tot 17.00 uur.

Ik meld me aan

Bron: nji.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER