Het veerkrachtsysteem van ouders stond dit jaar centraal tijdens de 2020-editie van de Week van de Ouder. Deze vond plaats op initiatief van het NCJ. De oogst van de week is gebundeld in de praktijktool ‘Buffers: het veerkrachtsysteem van ouders’.

Van 1 t/m 7 juni organiseerde het NCJ voor de derde keer de Week van de Ouder. Een initiatief om aandacht te vragen voor het aansluiten bij de leefwereld van ouders en hun ouderschap.

Praktijktool

Tijdens de Week van de Ouder zoomde het NCJ dagelijks in op één van de buffers van ouderschap: een solidaire gemeenschap, een goede taakverdeling, het innemen van een metapositie en de ‘goede ouder’-ervaringen. Ook verschenen er artikelen, video’s en podcasts over de buffers, geschreven en gemaakt door deskundigen. Deze bijdragen zijn nu gebundeld in de praktijktool ‘Buffers: het veerkrachtsysteem van ouders’.

JGZLive! 9 juni

Afsluitend is via JGZLive!, samen met JGZ-professionals en de experts, teruggeblikt op de Week van de Ouder. Tijdens deze sessie droeg ‘standup blogger’ Merel Steinweg een inleidende en afsluitende blog voor. In de inleidende blog blikt zij terug op de Week van de Ouder. De afsluitende blog schreef ze live tijdens JGZLive!

Twitterverslag

Bekijk wat er op Twitter gebeurde rondom de Week van de Ouder met de hashtag #aansluitenbijouders

Meedenken Week van de Ouder 2021

De Week van de Ouder is in ontwikkeling en de ambitie is dat de week de komende jaren uitgroeit tot een landelijke actieweek. Wil je meedenken over de Week van de Ouder 2021? Stuur een mail naar ouderschap@ncj.nl

Bron: ncj.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER