De helft van de Nederlanders is chronisch ziek. En een deel daarvan is óók vader of moeder. Niet alleen ziek is een podcast van stichting BMP waarin journalist Maarten Dallinga met vier moeders praat over de impact van een langdurige ziekte op het ouderschap en gezinsleven.

In Nederland hebben zo’n 8 miljoen mensen een chronische ziekte. Daaronder zijn veel vaders en moeders van opgroeiende kinderen. Wat betekent dit voor hen? Hoe is het wanneer de ziekte een dominante rol speelt in je leven als ouder? Welke invloed heeft chronisch ziek zijn op het ouderschap en het gezinsleven? 

In de vierdelige podcast Niet alleen ziek maak je kennis met Karen, Christel, Sonja en Marleen. Vier krachtige vrouwen die open vertellen over hun ziekte en schuldgevoel, het aanvaarden van de ziekte, communiceren en hoe zij hun toekomst zien. De podcast maakt duidelijk dat deze moeders meer zijn dan hun ziekte én dat ze niet alleen ziek zijn want ze ervaren veel steun van de gezinsleden. De moeders willen andere ouders herkenning bieden en meer aandacht vragen voor de impact van langdurige ziekte op het ouderschap.

De podcast is interessant voor ouders in vergelijkbare situaties en direct betrokkenen, patiëntenverenigingen, mantelzorgorganisaties, huisartsen en andere behandelaars, docenten en studenten van opleidingen zorg en welzijn en social work.

De eerste aflevering is vanaf dinsdag 26 januari 2021 te beluisteren via www.stichtingbmp.nl en podcastapps als Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts en Stitcher. Abonneren is gratis.

De trailer is hier te beluisteren

Niet alleen ziek is onderdeel van de VerhalenKaravaan voor ouders van het project Ronduit ziek. Dit project is ontwikkeld door Margreth Hoek en organiseert voor de verschillende gezinsleden VerhalenKaravanen. Het doel is binnen en buiten gezinnen het zorgzame gesprek over langdurige ziekte en ouderschap mogelijk maken en lotgenotencontact bevorderen.

Bron: stichtingbmp.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER