OJ-Actueel richt zich op professionals werkzaam in het onderwijs, het jeugdveld en bij gemeenten. In het afgelopen kwartaal verscheen de artikelenreeks ‘Ouders hebben altijd gelijk’ van de hand van NCJ-adviseur Mark Weghorst. De artikelen staan nu ook online.

Centraal in de artikelen staat de aanname dat het zinvol is voor de professionele praktijk om uit te gaan van het gelijk van de ouders. Dat maakt namelijk dat de professional zich moet gaan verdiepen in het perspectief van de ouder. Het voorkomt dat er door professionals iets wordt bedacht dat door ouders niet wordt ondersteund. De positie van ouders is in de samenwerking een bijzondere. De coöperatie van ouders is noodzakelijk om tot effect te komen.

In februari, maart en april 2019 publiceerde Mark Weghorst in OJ-Actueel artikelen over de ouderschapstheorie, het buffer denken en de oudergerichte organisatie. De artikelen zijn, in het kader van de Week van de Ouder, nu ook los te lezen:

Op 1 juni 2019 is de internationale dag van de ouders en in de eerste week van juni vindt de tweede Week van de Ouder plaats.

Bron: ncj.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER