In de podcastserie ‘Multiproblematiek’ vertellen professionals wat er nodig is om samen gezinnen met meervoudige en complexe problemen te helpen. Het is daarbij soms 1 stap vooruit en dan weer 2 stappen achteruit. In deze serie hoor je daarom de verschillende verhalen. Het doel is daarbij telkens dat organisaties hun samenwerking verder kunnen verbeteren.

Veel professionals kunnen er ’s nachts wakker van liggen: mensen of gezinnen waar verschillende problemen tegelijk spelen. Waar bijvoorbeeld de gokverslaving van een vader leidt tot betalingsproblemen met de woningcorporatie. Of de straatangst van een moeder ervoor zorgt dat kinderen niet naar school worden gebracht.

Overheid en gemeenten werken met allerlei organisaties, instellingen en professionals samen om mensen met multiproblematiek te helpen. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak. Hoe zorg je dat partners met elkaar blijven overleggen? In de podcastserie vertellen professionals van gemeenten en politie waar ze tegenaan lopen en wat er nodig is om deze mensen te helpen.

Twee afleveringen over multiproblematiek

In aflevering 1 ‘De burger als uitgangspunt’ hoor je dat het voor veel oplossingen nodig kan zijn om even om de regels heen te werken, oplossingen te kiezen die buiten de normale kaders vallen. Als professional kun je nog zo ervaren zijn, het blijft lastig om over de grenzen van je eigen taak heen te kijken. Soms is het juist nodig om bestaande afspraken bij te buigen, zodat de leefwereld van cliënten kan veranderen.

In de tweede aflevering ‘Veiligheid voorop’ wordt gesproken over hoe je een gezin dat met multiproblematiek kampt, kunt helpen terwijl je tegelijkertijd de samenleving veilig houdt. Hoe help je ook de hulpverleners die bij deze mensen thuis komen? Wat heeft iedereen nodig en hoe vangen professionals met elkaar de signalen op?

Luister naar de trailer

Luister naar de podcasts

Je kunt naar de twee afleveringen van de podcast-serie over de aanpak van multiproblematiek luisteren via een van de volgende podcast-apps:

Spotify
Apple
CCV-podcastkanaal
Google podcast

Bron: platformmultiproblematiek.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER