‘Het verschil maken voor gezinnen met meervoudige en complexe problemen’. Zo luidt de titel van een webinar dat eerder dit jaar plaatsvond. Het webinar geeft een mooi inkijkje in wat het werken met deze gezinnen van een professional vraagt. De presentatie van Mariska van der Steege staat nu online.

Binnen de jeugdhulp verandert er nog wel eens iets. Op dit moment staan er veranderingen binnen de jeugdbescherming op stapel. Gezinnen met meervoudige en complexe problemen krijgen vaker met de jeugdbescherming te maken dan andere gezinnen. Binnen deze veranderende context blijven een aantal aspecten van professioneel handelen van belang. Deze aspecten zorgen ervoor dat je als professional in deze gezinnen het verschil kunt maken.

Tijdens het webinar illustreerde Mariska van der Steege welke veranderingen binnen de jeugdhulp en jeugdbescherming er precies op stapel staan. Zij ging vervolgens in op wat het eigenlijk betekent een professional te zijn en welke aspecten blijven ook binnen deze veranderingen van belang. Aan de hand van inzichten uit onderzoek en praktijk liet zij zien hoe professionals met die aspecten het verschil kunnen maken voor gezinnen met meervoudige en complexe problemen.

De presentatie biedt praktische handvatten voor:

  • Het aan de slag gaan met deze gezinnen;
  • Hoe je gezamenlijk tot veranderingen hoe klein ook kan komen;
  • Hoe je aan het volhouden en doorzetten van deze bereikte resultaten kan werken.

Bekijk HIER de presentatie van Mariska van der Steege.

Bron: awtjf.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER