Magazine Anders. Dat is de titel van een nieuw magazine over moeders van een kind met een beperking die gezin, werk en extra zorgtaken combineren. Het magazine richt zich op het positief stimuleren van de arbeidsparticipatie van vrouwen met een kind met een beperking. Door de structurele zorglast gaan vrouwen geregeld minder werken, vallen uit of stoppen helemaal met werken.  

Hoe kunnen zorgorganisaties, werkgevers en het eigen netwerk ondersteunen in het voorkomen hiervan? Wat is nodig om de belasting dragelijk te houden, welke alternatieven zijn mogelijk en wat betekent werk in het leven van deze vrouwen?

Magazine Anders laat zien dat het mogelijk is om gezin, werk en extra zorgtaken te combineren wanneer de benodigde randvoorwaarden aanwezig zijn. Uiteindelijk is een goede moeder bovenal een blije moeder. Wanneer het goed gaat met haar, profiteert haar gezin, haar werkgever én de maatschappij daarvan mee.

Het magazine bevat openhartige interviews waarin moeders vertellen hoe zij alle ballen in de lucht houden. Maar ook waar zij tegenaan lopen en wat helpend is. Magazine Anders is een uitgave van Machteld Louwaard van Anderezaak.nl in samenwerking met Cordaan Jeugd.

Preview en bestellen

Om het Magazine te bestellen en voor een preview-PDF, klik hier

Zie ook:

Gaat hebben zorgintensief kind samen met werken of studeren?

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER