SOS Kinderdorpen en Defence for Children pleiten voor een wettelijk recht van broers en zussen om samen te blijven na een uithuisplaatsing. In korte filmpjes willen beide organisaties broers en zussen laten vertellen waarom hun band voor hen zo belangrijk is. Wie kent kandidaten om hieraan mee te werken?

Volgens schattingen komt ongeveer de helft van broertjes en zusjes op verschillende opvangplekken terecht. Hierdoor moeten ze in een moeilijke tijd elkaars steun missen. Voor het samen blijven van broers en zussen bij een uithuisplaatsing heeft de Tweede Kamer inmiddels twee keer een motie aangenomen.

SOS Kinderdorpen en Defence for Children willen bereiken dat samen plaatsen de standaard wordt, tenzij dat niet in het belang is van kinderen. Doel is door de filmpjes invoelbaar te maken hoe belangrijk het is dat meer kinderen samen kunnen blijven. De opzet van ieder filmpje is dat een broer of zus in de camera vertelt wat hun onderlinge band voor hem/haar betekent. De broer of zus of hulpverlener krijgt dit filmpje te zien, die reactie wordt gefilmd. Deze twee filmpjes worden samengevoegd tot één filmpje.

Broers en zussen gezocht

Voor het maken van de filmpjes zoeken de organisaties:

  • Een broer en zus die niet samen konden opgroeien;
  • Een broer en zus die wel samen zijn opgegroeid, al dan niet vanuit een uithuisplaatsing;
  • Een jongere of jongvolwassene die aan de hulpverlener van destijds wil vertellen hoe belangrijk het was dat de hulpverlener zich heeft ingezet, waardoor hij/zij met een broer/zus kon opgroeien.

Via hun deelname dragen zij eraan bij dat meer kinderen in Nederland samen kunnen opgroeien. Dus met hun broer(s) of zus(sen), ook als dat niet thuis kan.

Ken je broers en zussen die hieraan willen meewerken? Zo ja, laat dit via een mailbericht weten aan

Ellen Meijer: ellenmeijer@soskinderdorpen.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER