Leren gebeurt dagelijks op de werkvloer, in interactie met kinderen, ouders en jongeren en samen met collega’s. Daaromheen zijn tal van initiatieven en organisaties actief om het leren te ondersteunen. Het Platform Vakmanschap van voordejeugd.nl brengt verbinding tussen al die initiatieven.

Om goede ondersteuning of hulp aan jeugd en ouders te bieden, werk je aan vakmanschap en professionalisering. Daarbij kun je veel van elkaar leren. Platform Vakmanschap ondersteunt dit.

En dan met name rond die opgaven die er op de werkvloer, voor ouders, kinderen en professionals toe doen. Zodat je niet alleen in je eigen clubje leert, maar onderdeel bent van een groter geheel.

Van jongerenwerker tot wijkteammedewerker. Van jeugdarts tot leerkracht en pedagogisch medewerker. Het Platform is er voor alle professionals die met jeugd en ouders werken. Deelnemers houden elkaar scherp, juist door vanuit al die verschillende invalshoeken naar vraagstukken te kijken.

Platform Vakmanschap

Het Platform Vakmanschap is een plek om:

  • Samen te leren, elkaar te ontmoeten.
  • Om te vinden welke kennis en ervaring er al is rond vakmanschap.
  • Een plek om zichtbaar te worden, anderen aan je initiatief te verbinden, om te signaleren en kansen of knelpunten aan te kaarten.

Lees meer over het Platform Vakmanschap >

Pak je podium

Wat kan anders, beter, leuker? Heb jij een ideeën waar je met andere professionals mee aan de slag wilt gaan? Of wil je anderen verder helpen door je ervaringen te delen? Het Platform Vakmanschap biedt mensen, samenwerkingen en organisaties een podium. Zodat je een (grotere) verandering bereikt door de aandacht van een groter publiek.

Draagt jouw initiatief of idee bij aan het versterken van vakmanschap? Pak dan je podium en kom in contact met anderen!

Meld je aan voor het Podium >

Op het Podium: Carien de Graaf

Carien de Graaf is een ervaren hulpverlener in de jeugdzorg. Naast haar werk bij KOOS Utrecht en De Rading is ze ook één van de initiators van het Netwerk Jeugdprofessionals. Ze organiseert landelijke (online) bijeenkomsten en sinds kort ook koffiedates voor de regio Utrecht.

Lees verder >

Bron: voordejeugd.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER