Het inzetten van Argumentenkaartjes helpt bij het samen met ouders in kaart brengen van het sport- en beweeggedrag van hun kinderen. Dit maakt het gemakkelijker om een passend aanbod van sport en bewegen samen te spellen. De kaartjes zijn bedoeld voor professionals werkzaam in het onderwijs, sport en zorg.

In gesprek gaan met ouders over het sporten en bewegen van hun kinderen kan lastig zijn. Ervaar je weerstand, of is het lastig om ouders te betrekken? Gebruik dan de Argumentenkaartjes om inzicht te krijgen in wat ouders belangrijk vinden voor hun kind.

Hoe gebruik je de Argumentenkaartjes?

Je kunt de kaartjes zowel tijdens een-op-een-gesprekken inzetten als in groepsverband. Bijvoorbeeld bij een ouderbijeenkomst, ouderactiviteit, tienminutengesprek of voortgangsgesprek. In de handleiding vind je verschillende werkvormen. Daarnaast wordt bij elk argument uitgelegd op welke manier sport en bewegen bijdraagt aan dit onderwerp. Deze wetenschappelijke onderbouwing biedt jou als professional de juiste kennis om ouders te overtuigen van het belang van bewegen voor hun kind.

Download handleiding

Aan de slag met Argumentenkaartjes

Met de Argumentenkaartjes start je het gesprek met ouders vanuit het perspectief van de ouders. Je vraagt ouders aan te geven wat zij belangrijk vinden voor hun kind. Dat kan van alles zijn, zoals het maken van nieuwe vriendjes of meer zelfvertrouwen krijgen. Als dit in kaart is gebracht, kijk je op welke manier sport en bewegen hier een bijdrage aan kan leveren. “Een leuk, praktisch middel om samen met ouders een positief gesprek over sport en bewegen aan te gaan!” aldus een jeugdarts.

Vraag de Argumentenkaartjes aan

Webinar: Hoe ga je met ouders in gesprek over bewegen?

Hoe ga je om met weerstanden en speel je in op drijfveren? En hoe kunnen de Argumentenkaartjes je helpen bij gesprekken met ouders? Tijdens dit interactieve webinar nemen we je hierin mee. We laten zien hoe je de Argumentenkaartjes als professional inzet in de praktijk.

Aanmelden webinar

Bron: kenniscentrumsportenbewegen.nl

Zie ook:

Vergroot ouderbetrokkenheid bij sport- en beweeggedrag kinderen
Helft ouders heeft geen oog voor belang sport voor ontwikkeling 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER