JGZ Kennemerland biedt ouders de mogelijkheid om via de ‘JgzApp’ te kiezen hoe en wanneer men van het consultatiebureau gebruik wil maken. De app is gekoppeld aan het digitale dossier van het kind.

De ouder dient de app persoonlijk aan te vragen. Dit kan al tijdens het huisbezoek voor de hielprik, bij het intakegesprek met de verpleegkundige of men komt langs op het consultatiebureau. Een legitimatiebewijs is dan nodig.

Doel JgzApp

Met de JgzApp wil JGZ Kennemerland ouders en verzorgers de regie geven over het digitale dossier van hun kind en over hun relatie met JGZ Kennemerland. De toegang tot de JgzApp kent drie modules:

  1. Afspraken: het maken en wijzigingen van afspraken.
  2. Inzage: inzage in welke medewerker, op welk moment en met wel doel het dossier heeft ingekeken of bewerkt.
  3. Informatie: het opvragen van informatie, beantwoording van niet acute vragen, het geven van feedback op de JgzApp . Gebruikers kunnen vragen, problemen of fouten doorgeven aan de medewerkers van JGZ Kennemerland via de JgzApp.

Animatie

Op You Tube staat een animatie over de werking van de JgzApp. Deze animatie laat zien hoe betrouwbare opvoedinformatie in de digitale toepassing van een organisatie is te gebruiken.

Toegang, identificatie en beëindigen toegang

Toegang wordt verstrekt op verzoek van ouders en verzorgers die met hun kind(eren) gebruik maken van diensten (o.a. consultatiebureau) van JGZ Kennemerland. Aan derden wordt alleen toegang verstrekt op uitdrukkelijk verzoek van de ouder(s)/verzorger(s) met ouderlijk gezag. Indien er onduidelijkheid is over de identiteit en/of relatie met het kind wordt gevraagd naar legitimatie.

Beter voorbereid

“Ouders zijn door de app beter voorbereid op een consult”, laat Krista Okma, manager Kwaliteit en Innovatie, in een interview op Opvoeden.nl weten. “De ouders krijgen door de app meer regie op onze dienstverlening en komen beter voorbereid naar het consult.” Lees verder >

Lees verder op jgzkennemerland.nl >

Bron: captise.nl

Zie ook: JGZ app versterkt zelfredzaamheid en regie ouders

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER