Kinderen van 8 tot 12 jaar hebben allerlei vragen, bijvoorbeeld over school, vrienden maken, pesten of verkering.  Ze bespreken deze met hun ouders, maar maken ook steeds meer zelfstandig gebruik van online media. Het is dan van belang dat ze een betrouwbare, begrijpelijke website vinden waarop zij terecht kunnen voor tips en adviezen. Voor Stichting Opvoeden.nl reden om Infovoorkinderen.nl te lanceren. De website waarop informatie staat die voor en samen met kinderen gemaakt is.

Om de informatie goed vindbaar te maken, is samen met kinderen in samenwerking met KinderrechtenNU de website Infovoorkinderen.nl ontwikkeld. De onderwerpen, het logo en de kleuren van de website zijn door kinderen bepaald.

De teksten zijn geschreven in korte, krachtige en begrijpelijke taal voor kinderen. Bijvoorbeeld de teksten pesten stoppen en verlegen zijn. Ouders en professionals kunnen deze teksten gebruiken tijdens hun gesprekken met kinderen. De informatie is, net als de opvoedinformatie en jongereninformatie van Stichting Opvoeden.nl, te herkennen aan het keurmerk.

Kinderen helpen in hun online zoektocht

De online informatie vangt kinderen op en verwijst hen door naar bijvoorbeeld De Kindertelefoon, Pestweb.nl of Stichting Jonge Helden. Daardoor kunnen ze met verdere vragen terecht op een andere betrouwbare plek. Alle informatie is ook beschikbaar voor gemeenten, organisaties uit de jeugd(gezondheids)zorg en het onderwijs.

 Advies op maat

Wil je de kinderinformatie publiceren op je eigen website? Neem dan contact op met Hannie Quak via 088-11 80 200 of contact@stichtingopvoeden.nl.

Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER