Veel ouders kampen met psychische problemen of verslaving. In tien gemeenten, waaronder Maastricht, krijgen deze gezinnen de komende twee jaar kinderopvang, buitenschoolse opvang, huiswerkbegeleiding of een vrijetijdsbesteding aangeboden. Daarnaast krijgt elk gezin een coach.

De coach vormt de schakel tussen naschoolse opvang, de GGZ hulpverleners van de ouders en het gezin. Er komen twintig kinderen in Maastricht in aanmerking voor de extra ondersteuning.

Kinderen die opgroeien in een gezin met psychische problematiek of verslaving lopen meer risico op mishandeling en emotionele verwaarlozing. De Maastrichtse wethouder Bert Jongen hoopt met de extra steun het welbevinden van de kinderen te verbeteren en de stress te verminderen: “Ook hopen we hiermee te voorkomen dat kinderen uiteindelijk in de jeugdzorg terecht komen.”

Aan het project wordt deelgenomen door medewerkers van kinderopvang, MEE, de volwassenen GGZ, Veilig Thuis, Jeugdgezondheidszorg  en het Team Jeugd van de gemeente.

Naast Maastricht doen nog negen andere gemeenten in Nederland mee met dit project dat geïnitieerd is door het Trimbosinstituut met subsidie van het ministerie van VWS.

Zie ook: Onopvallende kinderen van ‘probleemouders’ te weinig in beeld 

Bron: limburger.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER