Bij het opvoeden van schoolgaande kinderen kunnen kleine en grote zorgen ouders enorm bezighouden. Ouderbetrokkenheid bij alles rond het onderwijs helpt om die te overwinnen. Een gratis e-boek reikt concrete handreikingen aan om een betrokken ouder te zijn. Niet alleen op de basisschool, maar ook in het voortgezet onderwijs

Ouders zijn altijd betrokken bij het onderwijs van hun kind. Of het nu op de basisschool zit of in het voortgezet onderwijs, in de brugklas van het vmbo of in de bovenbouw van het vwo, op een gewone school of in het speciaal onderwijs. Maar ouderbetrokkenheid kan ook lastig zijn. Want wat als het allemaal niet zo lekker gaat op school? Je kind wordt gepest, heeft grote moeite met rekenen of dreigt wéér te blijven zitten in havo-3. Of je tiener rookt stiekem, is brutaal of juist heel stil op school, of verzuimt vaak zonder dat je het weet.

Zeven handreikingen

Een goede samenwerking tussen leraren en ouders ontstaat niet altijd vanzelf. En als het wel allemaal van een leien dakje lijkt te gaan, is het toch belangrijk dat leraar én ouders zich inspannen voor een goede samenwerking. Dat zorgt er niet alleen voor dat kinderen zich beter ontwikkelen qua leren, maar ook dat zij beter in hun vel zitten.

Veel onderzoek toont aan dat ouderbetrokkenheid goed is voor kinderen, zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs. Maar hoe doe je dat dan: een betrokken ouder zijn? Het boek ‘Zeven dingen die iedere ouder in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs moet weten’ van Peter de Vries reikt hiertoe zeven handreikingen aan.

Voorwoord Evelien de Bruijn

In een voorwoord schrijft Evelien de Bruijn, radio- en televisiepresentatrice en moeder het volgende: “In dit e-book lees je wat je als ouder kunt doen voor je schoolgaande kind. Sommige dingen weet je misschien al, andere nog niet. Sommige informatie zal je de ogen openen of je laten nadenken over welke kant je op wilt. Gebruik wat je nodig hebt. Pak het aan. De adviezen zijn gratis.”

Het e-boek is gratis te downloaden op de site https://peterdevries.nu

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER