In de film ‘De schaduwkanten van ouderschap’ zijn ouders aan het woord over hun worstelingen met de moeilijke kanten van het ouderschap. De film is te gebruiken voor onderwijsdoeleinden of om in de eigen professionele context het gesprek aan te gaan.

‘De schaduwkanten van ouderschap’ is het resultaat van een mooie samenwerking tussen C4Youth, het Lectoraat Integrale Aanpak Kindermishandeling van de Hanzehogeschool Groningen, het regionale leernetwerk VONK en de gemeente Groningen.

Het is ongebruikelijk en misschien wel taboe om te praten over de kwetsbaarheid en complexiteit van opvoeden en de dingen die daarin misgaan. In de film zijn ouders aan het woord over de moeilijke kanten van hun ouderschap. De film is gemaakt om de drempel te verlagen om het gesprek met elkaar aan te gaan over de schaduwkanten van ouderschap. Bekijk hier de trailer van de film.

Het filmmateriaal is op drie manieren beschikbaar:

  • De volledige film van 48 minuten.
  • De vijf losse verhalen, ieder 10 tot 12 minuten.
  • Vijf fragmenten van een minuut die geschikt zijn om het gesprek aan te gaan.

Daarnaast kunt u een gesprek met uw professionals te organiseren rondom de film. Dit gesprek kunt u zelf (kosteloos) organiseren, maar het kan ook met begeleiding van de makers van de film. Aan de hand van geselecteerde fragmenten en thema’s vindt dan een gestructureerd gesprek plaats om de inhoud van de film een stap verder te brengen.

De onderwijsmodule rondom de film (nog in ontwikkeling) bestaat uit podcasts. Elke podcast behandelt één centraal thema. U kunt de module en podcasts kosteloos gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om begeleide bijeenkomsten rondom de film en podcasts te organiseren. Deze bijeenkomsten worden aangepast aan de behoefte van de professionals van uw organisatie.

Voor het gebruiken van het filmmateriaal en/of meer informatie kunt u contact opnemen met: Suzanne Kuik, Mirjam Wijnja of Lucienne van Eijk

Bron: c4youth.nl

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER