babyopvang

Bij Media Kinderopvang in Hilversum worden ouders vanaf 1 maart al ruim vóór de geboorte intensief betrokken.  Het concept is erop gericht de ouders gedurende de negen maanden van de zwangerschap en de negen maanden erna te ondersteunen.

In de aanloop naar de bevalling kunnen aanstaande ouders de babyopvang enkele ochtenden bezoeken om kennis te maken met de sfeer, de aanpak en de dagindeling. Daarnaast worden er bijeenkomsten georganiseerd met onder meer coaches, een zwangerschapsyoga-instructeur en een voedingsdeskundige.

Opbouwen band

Op 1 maart gaat het nieuwe concept van start. Initiatiefnemer Nina Hogenboom op kinderoipvangtotaal.nl: “Waar we voorheen pas contact hadden met ingeschreven ouders een week voordat het kindje naar de opvang gaat, nodigen we in het nieuwe programma de aanstaande ouders geregeld uit voor thema-avonden over alles wat met de zwangerschap te maken heeft. Er is een coach die de moeder informeert hoe ze weer aan het werk kan gaan als het kindje er is. Allerlei onderwerpen komen aan bod, zodat we op een informele manier al een band met elkaar opbouwen. Ook bieden we zwangerschapsyoga. Als de moeder met zwangerschapsverlof gaat, is het de bedoeling dat ze een paar dagdelen meedraait op de groep. Zo kan ze zien wie er straks voor haar kindje gaat zorgen en hoe een dag op de groep eruit ziet. Op het moment dat het kind geboren is, weet de moeder waar het heen gaat en valt die last van haar schouders.”

Warm bad

Hogenboom hoopt dat het concept ook bij andere kinderopvangorganisaties aanslaat. “We vragen nu iets wat niet goed voelt bij veel ouders. Je kindje mag beginnen op de groep, terwijl je als ouder nauwelijks nog de locatie en de medewerkers kent. Waar zijn we eigenlijk mee bezig? Veel ouders voelen zich nog niet echt goed bij de huidige aanpak. Het is tijd dat de kinderopvang voor ouders als een warm bad aanvoelt, waar ze werkelijk met een gerust hart hun baby willen brengen.”

Babygroep De Nilssons start bij Villa Kakelbont in Hilversum en zal, als het aanslaat, ook starten bij Studio Kakelbont (de tweede vestiging van Media Kinderopvang).

Bron: kinderopvangtotaal.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER