Zwangere vrouw met handen op de buik

‘Sterrenkinderen’. Zo heet een nieuw Vlaams zorgnetwerk rond perinataal verlies voor ouders die een kindje verliezen tijdens de (prille) zwangerschap, bij de geboorte of kort erna. Het zorgnetwerk biedt een professioneel vangnet in het ziekenhuis en een gestroomlijnde en veilige nazorg bij thuiskomst.

Het project ‘Sterrenkinderen’ is een initiatief van Kinderwens ExpertiseNetwerk en Kinderwens (vzw)  ExpertiseNetwerk is een initiatief van professor dr. Lode Godderis (KULeuven/ Idewe) en Shanti Van Genechten in 2011. De VZW heeft jarenlang expertise opgebouwd en komt in haar dagelijkse werking vaak in contact met ouders die een kindje verliezen tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of kort erna.

De vele aangrijpende verhalen, ontmoetingen en ervaringen van ouders van sterrenkinderen hebben Shanti en Lode ertoe aangezet een nieuw project vanuit de vzw Kinderwens te laten ontstaan. Sterrenkinderen zet in op medische en psychosociale nazorg bij thuiskomst na het verlies van een sterrenkind. Om de ouders van sterrenkinderen zo goed mogelijk te ondersteunen bouwt de vzw een netwerk uit van zorginstellingen, vroedvrouwen en hulpverleners die vertrouwd zijn met de thematiek. Ook biedt het project een professioneel groepsaanbod voor ouders van sterrenkinderen op verschillende locaties in Vlaanderen.

Meer weten?

Ga voor meer informatie over dit initiatief naar: www.sterrenkinderen.be

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER