Nog een laatste controle bij de vroedvrouw en het kindje van Denize en Filip kan komen. Uit het niets slaat het noodlot toe. De prachtige en zeer aangrijpende documentaire After Inez is een aanrader voor iedereen die, met een systemische blik, werkt met ouders die een kindje hebben verloren.

Als kijker val je direct in het moment waarop moeder Denize net is bevallen van hun ‘stil’ geboren kindje. Je wordt gedurende twee jaar meegenomen in het proces van diepe rouw.

Met de geboorte van hun kindje is ook het ouderschap geboren, wat iets heel anders is dan opvoederschap. Ouderschap speelt zich af op identiteitsniveau, is voor altijd en gaat over het leven heen. Hoe verwerk je zo een groot verlies? Vader en moeder hebben hierin elk hun eigen manier. Hoe blijf je hierin samen?

De documentaire brengt prachtig in beeld hoe deze ouders hun eerste kind insluiten en een plek geven in het systeem. Hartverscheurend en ontroerend.

After Inez >

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER