Ale enige tijd bestaat de 12-delige wetenschappelijke encyclopedie ‘(P)referentiële opvoeding en begeleiding van a tot z’. Deze bevat de allerlaatste (neuro)wetenschappelijke onderzoeksbevindingen. Sinds kort staat de encyclopedie online en is bovendien integraal als podcast te beluisteren. En zelfs via een webinar.

Doel van dit initiatief is nieuwe wetenschappelijk beschikbare know-how ter beschikking te stellen van een ruim doelpubliek, zowel professionelen als ouders en jongeren zelf. De 600 actuele opvoedingsthema’s, geordend in 12 opvoedingsdelen, zijn ook heel bruikbaar in het kader van vorming en therapeutisch interessant. Zie de inhoudsindex. Alle opvoedingsthema’s zijn ook als afzonderlijke informatieve folder zelf te printen.

De encyclopedie staat op www.opvoeding.be en bevat een geheel van thema-onderdelen, zoals ‘Te fel’ en ‘Uit balans’. Onderaan de site staat hoe je het boekwerk integraal als podcast kunt beluisteren. Concreet open je hiertoe eenvoudig het deel van de encyclopedie met je gekozen opvoedingsfragment.  Vervolgens klik je op de downloadknop bovenaan.  Het gedownload deel open je vervolgens met Word. Je zoekt het gewenste opvoedingsfragment. Uiteindelijk kies je in Word voor Controleren > Voorlezen.
Demo : Onzekerheid en stress bij jonge ouders

Veel luistergenot!

De podcast is ook in te schakelen als webinar.  Samen met de geluidsweergave wordt de inhoud, afbeeldingen en schema’s gepresenteerd.  De meest recente onderzoeken zijn opgenomen en het geeft telkens een stand van zaken.

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER