OuderTeam.nu zoekt zwangere stellen

Het programma OuderTeam.nu richt zich op het verbeteren van het ouderlijk welzijn, de partnerrelatie, de oudervaardigheden en het versterken van het welzijn van het kind. Het uitgangpunt is dat goede zorg voor het kind begint bij goede zorg voor de ouders. Voor onderzoek worden stellen gezocht die binnenkort een kindje verwachten. 

Over de praktische zaken rondom de zwangerschap en de bevalling is veel informatie te vinden, maar er wordt nog weinig aandacht besteed aan wat het voor mensen zelf betekent om vader of moeder te worden. Wat doet het met aanstaande ouders om een kind te krijgen en wat hebben zij in deze eerste periode van het ouderschap nodig? Binnen de Hogeschool Leiden onderzoekt het Lectoraat Ouderschap en ouderbegeleiding deze vragen. Met de antwoorden kunnen professionals die werken met aanstaande ouders beter inspelen op de behoefte van toekomstige ouders en jonge gezinnen.

Hoe kan men meedoen?

Werk je met zwangeren of ken je een stel dat binnenkort een kindje verwacht? Attendeer hen op dit onderzoek. Als zij meedoen, wordt men gevraagd op drie momenten (1x tijdens, 2x na de zwangerschap) een online vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst wordt opgestuurd naar de onderzoekers van OuderTeam.nu. Daarnaast kunnen de deelnemers via een nieuwsbrief volgen wat andere ouders beweegt.

Klik hier voor meer informatie

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER