Ouderschap is een hele onderneming. En dat kunnen ouders niet alleen. Daarom initieerde Voor Werkende Ouders de online startpagina: Wat Ouders Willen Weten. Op de site vinden ouders praktische informatie rond alle onderdelen van het ouderschap. Dit gebeurt via behulpzame tips, korte video’s, podcasts en slimme doorlinks naar meer gedetailleerde informatie en hulp.

Uit onderzoek van Stichting Voor Werkende Ouders blijkt dat ook. 44% Van de ouders geeft aan dat een gebrek aan betrouwbare en praktische informatie hen parten speelt in hun rol als ouder. 79% Geeft aan dat ouders beter geïnformeerd moeten worden over het ouderschap. Door alle beschikbare informatie, hulplijnen en slimme tips onder één platform te brengen wil Stichting Voor Werkende Ouders het ouderschap makkelijker maken.

Gebrek aan informatie

Wie een kind krijgt, weet dat er veel op hem of haar afkomt, maar wat precies blijft vaak vaag totdat het kind er is. Niet gek dat ouders aangeven informatie tekort te komen of niet weten waar ze wat kunnen vinden. Ouders geven in het onderzoek aan dat ze vooral behoefte hebben aan informatie over opvoeding, financiële zaken en ouderschap. Ook de verdeling werk en zorg en kinderopvang en onderwijs worden veel genoemd.

Het keukentafelgesprek

Met de komst van een baby komt er ruim 20 uur extra werk bij. Wie gaat dat doen? Uit onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld hetero stellen daar niet altijd een serieus gesprek over voeren of duidelijke afspraken maken. Met als gevolg dat zij denkt dat ze het samen gaan doen en dat hij dat ook weet. Terwijl hij denkt dat zij het meeste zal doen, en dat zij dat ook weet.

Directeur Stichting Voor Werkende Ouders, Marjet Winsemius: ‘Gek genoeg is er geen cursus en geen diploma voor ouderschap. Natuurlijk bereiden we ons als ouders voor op de komst van de baby, maar bereiden we ons ook voor op de komst van onszelf als vader of als moeder? Terwijl, meer dan ooit het ouderschap ons voor flinke uitdagingen stelt. Natuurlijk is er al heel veel handige informatie en fijne hulp voor ouders. Maar waar? Veel ouders weten die niet te vinden, blijkt uit ons onderzoek. Ook de extra druk door het corona-virus maakt de urgentie groter om de beschikbare informatie voor ouders toegankelijk te maken. Om ouders te ondersteunen in hun ouderschap hebben we daarom het platform WatOudersWillenWeten.nl gemaakt.

Naar ‘watouderswillenweten.nl’ >

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER