De Gordon-training ‘Effectief omgaan met kinderen’ is een preventieve oudercursus voor ouders en opvoeders van kinderen tussen 1 en 18 jaar met problemen in de ouder-kindrelatie. Deelnemers leren de benodigde, specifieke communicatievaardigheden voor de opvoeding van hun kind te verwerven.

De groepstraining is de Nederlandse bewerking van de Amerikaanse Parent Effectiveness Training (PET). De training beslaat tien wekelijkse bijeenkomsten van drie uur waarin het verwerven van communicatievaardigheden en een democratische conflictoplossing centraal staat. De leerwensen en ervaringen van de ouders vormen een  belangrijk aspect van de training.

De training biedt onder andere informatie, vaardigheidstraining zoals leren ‘actief luisteren’ en het formuleren van ‘ik-boodschappen’, uitwisseling van ervaringen en meningsvormende discussies. In de Gordon-training wordt gebruik gemaakt van het ‘gedragsraam.’ Het gedragsraam is een schema met drie vakken om de toekenning van problemen te classificeren (kind heeft probleem, ouder heeft probleem, of er is geen probleem aanwezig) dat van belang is voor de keuze van in te zetten vaardigheden.

De Gordon-training ‘Effectief communiceren met kinderen’ is opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies en beoordeeld als effectief.

Ga voor meer informatie naar de website van Gordon® Communicatie!

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER