Uitdagingen op het internet variëren van een onschuldige opdracht tot een gevaarlijke handeling. Geert en Anita Reynders uit Arkel verloren twee jaar geleden hun zoon Tim op 16-jarige leeftijd door een dergelijke internet challenge. Met een film willen zij jongeren nu wijzen op de gevaren hiervan.

Tim kwam om het leven bij de choking challenge. Dat is een spel waarbij jongeren elkaar of zichzelf wurgen. Jongeren filmen het tafereel en plaatsen het op internet. Het gebrek aan zuurstof in de hersenen zorgen ervoor dat je in een roes raakt – maar bij Tim ging het gruwelijk mis.

Nee zeggen kan

De film, die vijf tot zes minuten duurt, is al in productie. “We willen duidelijk maken dat jongeren een keuze hebben: ze kunnen ook nee zeggen”, vertelt Geert Reynders op rijnmond.nl. Een jongen en een meisje zijn de hoofdpersonages. Het verhaal speelt zich af op de middelbare school. Tim komt indirect in de film voor. “Niet als personage, maar hij is wel de aanleiding die voor een discussie tussen de hoofdrolspelers zorgt.”

Spiegel voorhouden

“We willen eigenlijk de andere kant van internet challenges laten zien”, zegt Anita Reynders, die met de film jongeren een spiegel wil voorhouden. “We hopen dat jongeren, die naar deze film gaan kijken, zichzelf daarin herkennen. Dat zij zich afvragen waar zij mee bezig zijn.”

Mentorlessen

Geert en Anita willen graag dat de film wordt gebruikt in mentorlessen op de middelbare school. Zij hopen dat deze film een aanleiding kan zijn om met jongeren in gesprek te komen. “We willen het uit de taboesfeer krijgen. We merken dat jongeren het doen, maar er niet over praten. Misschien dat zij zich ervoor schamen”, merkt Anita op.

De film over de gevaren van internet challenges is eind september af.

Bron: rijnmond.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER