Veel ouders zijn niet goed voorbereid op de komst van een kind. Dit leidt nog altijd tot een alarmerend hoog percentage scheidingen. Een ‘meegeefboekje’ helpt (aanstaande) ouders bij het vormgeven van het ouderschap.

Het boekje, getiteld ‘Persoonlijke Ouderschapsbelofte’,  is aandacht voor zaken als opvoeden, aanwezigheid, veiligheid, partnerrelatie, onderwijs enzovoort. Het boekje is samengesteld vanuit de ervaringen rondom trainingen aan jeugd- en gezinsprofessionals van gemeenten en jeugdinstellingen in heel Nederland.

De Persoonlijke Ouderschapsbelofte is een kant-en-klaar en handzaam boekje dat helemaal is gericht op jonge ouders, met kleurrijke illustraties en ruimte om zelf afspraken vast te leggen.
Het boekje is voorbereid om af te maken met een gemeente-logo, waarbij ook ruimte is voor logo’s van samenwerkingspartners van de gemeente. In de gemeenten Zoetermeer en Helmond maakt het meegeefboekje inmiddels deel uit van het informatiepakket/de geboortekoffer aan jonge ouders.

Lees verder op de website van.popelieropleidingen.nl >>

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER