Vaak weten ouders wel wat er aan mankeert in de opvoeding, maar zijn ze vergeten waar hun krachten liggen. Met behulp van het Opvoedkwaliteitenspel kan de professional de ouders helpen hun kracht te (her)ontdekken, om van daar uit opnieuw vertrouwen te ontwikkelen in hun eigen oplossingen.

Het Opvoedkwaliteitenspel is een praktische gesprekstool voor professionals om met ouders in gesprek te gaan over hun ouder- en opvoedcompetenties. Het geeft inzicht, stelt leerdoelen en helpt de huidige opvoedkwaliteiten te bekrachtigen. Ouders worden zich zo (weer) bewust van hun krachten en krijgen weer zelfvertrouwen in hun mogelijkheden.
De methodiek kan worden ingezet in een positief gesprek tussen ouder(s) en professional, maar ook als ouders zijn vastgelopen. Daarnaast het kan ook uitstekend worden gebruikt tijdens een workshop of ouderbijeenkomst.

Om de methodiek zo optimaal mogelijk in te kunnen inzetten, geeft ontwikkelaar Inkura een certificeringsworkshop. Hierin leert u hoe u de opvoedcompetenties versterkt en op zoek kan gaan naar de krachtbronnen van ouders. Na de workshop ontvangt u het Opvoedkwaliteitenspel, een deelnamecertificaat en bonusmateriaal, zodat u direct aan de slag kunt in uw eigen praktijk. Professionals geregistreerd bij het SKJ, V&VN en Registerplein krijgen accreditatiepunten.

Lees hier meer over de methodiek en workshop

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER