Voor gezinsprofessionals in de basiszorg is een nieuwe keuzehulp in ontwikkeling. Deze is gericht op het samen met ouders en kinderen komen tot het inzetten van effectieve hulp. Netwerk Beter Samen zoekt vijf ouders, ieder met ruime ervaring met de basiszorg, die willen meedenken met de ontwikkeling van de keuzehulp. Een flyer vertelt over de hoed en de rand.

De keuzehulp wordt ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam (UvA), het Nederlands Jeugdinstituut, PI Research en Jeugdhulp Advies & Ontwikkeling. Verschillende perspectieven denken mee over de ontwikkeling van deze keuzehulp, waaronder wetenschappelijke experts, ouders, jongeren en uitvoerende professionals.

Conceptversie

De eerste ontwikkelronde is bijna afgerond. Er is nu op basis van de eerste ronde een eerste conceptversie voor het gesprek met ouders ontwikkeld. Deze versie willen de ontwikkelaars graag doorontwikkelen met ouders samen. Daarbij zouden ze stil willen staan bij vragen zoals:

  • Welke vragen moeten we juist wel of niet stellen?
  • Welke onderwerpen moeten altijd aan de orde komen?
  • Wat is een handige volgorde om de onderwerpen te bespreken?
  • Voert de hulpverlener het gesprek met ouders en jongere samen of juist apart?

Meedoen

Netwerk Beter Samen zoekt vijf ervaringsdeskundige ouders die willen meedenken met de ontwikkeling van de keuzehulp. Deze ervaringsdeskundigen nemen deel aan drie ontwikkelgesprekken en tussen de bijeenkomsten door wordt er meegelezen in diverse documenten.

Wanneer: periode april – juni 2022
Waar: centraal in het land
Waardering: vacatieregeling
Wie: vijf ervaringsdeskundige ouders met diverse ervaringen met de basiszorg, diverse achtergronden en breder kunnen meedenken dan alleen hun eigen ervaring.

Interesse en/of vragen? Geïnteresseerden kunnen een mail met motivatie sturen naar Nely Sieffers (nely@netwerkbetersamen.nl); zij neemt vervolgens contact op over het vervolgproces.

Flyer Ervaringsdeskundige-ouders-gezocht >

‘We hebben mooie dingen neergezet’

Vacature bestuur Netwerk Beter Samen

Bron: netwerkbetersamen.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER