Als gevolg van de coronacrisis worden gezinnen geconfronteerd met heel nieuwe uitdagingen. Om handvatten aan te reiken voor de ondersteuning van gezinnen in uitzonderlijke situaties onderzoekt het lectoraat Jeugd onderzoekt hoe gezinnen deze tijd ervaren.

Gezinnen zijn momenteel meer beperkt tot hun eigen woning en moeten werk, school en zorgtaken combineren. Ook kunnen er onzekerheden zijn over de toekomst. Doel van het onderzoek is zicht krijgen op een aantal thema’s die aan het gezinsleven raken in deze bijzondere tijd, denk aan het gezinsfunctioneren, de combinatie werk-gezin en de relatie grootouders-kleinkinderen. Op basis van de resultaten doet het lectoraat aanbevelingen aan bijvoorbeeld gemeenten en jeugdprofessionals om gezinnen in lastige tijden beter te kunnen helpen.

Het onderzoek loopt tot 1 september 2020 en wordt uitgevoerd met behulp van een vragenlijst die wordt verspreid onder ouders en grootouders In Nederland. De vragenlijst is ook uitgezet in België, wat de mogelijkheid geeft tot een internationale vergelijking. Het invullen door een ouder of grootouder kost 15-20 minuten en de antwoorden worden vertrouwelijk en anoniem verwerkt.

Naar de vragenlijst >>

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER