Het psychotherapeutisch werken met ouders is tijdens de coronacrisis gemakkelijker vast te houden dan het werken met kinderen. Dit kan via de telefoon, mail of persoonlijk gesprek. Rode draad is hen omringen met mildheid zodat zij milde ouders kunnen blijven.

Ouders die in deze periode ‘veel balletjes in de lucht moeten houden’, verliezen zichzelf soms uit het oog. Het kan helpen dat iemand vraagt naar hun bezorgdheden. Op hun beurt uiten kinderen die gespannen zijn dat zelden rechtstreeks. Sommige kinderen laten moeilijker gedrag zien, zijn sneller ontvlambaar of sluiten zich af. Verder zijn er ouders die hun bezorgdheid uiten over de onderbreking van de kindertherapie en de mogelijke invloed daarvan op de ontwikkeling van het kind. Ze vragen zich af of hun kind de draad weer zal kunnen opnemen, en of er niet toch iets verloren gaat door deze noodgedwongen onderbreking. In het gesprek met ouders, via telefoon, mail of persoonlijk gesprek, kan aandacht zijn voor hoe het gaat met de kinderen, met de ouders en met het gezin als geheel. In een online factsheet, getiteld ‘Ouders met mildheid omringen zodat zij milde ouders kunnen blijven’ presenteert KU Leuven hiertoe een aantal handreikingen.

Factsheet ouders met mildheid omringen >>

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER