Recensie ‘Tussen jou en mij. Schrijf- en doeboek voor ouder en kind’ door Bob de Raadt

Dit boek van de hand van Janneke van Bockel kan het onderlinge contact binnen een gezin verdiepen en het wederzijdse begrip vergroten. Zeker in een tijd, waarin gezinnen meer dan anders samen zijn door het thuiswerken en op zoek zijn. Dit schrijf-, doe- en dagboek, met de vele suggesties voor interactiemogelijkheden, is van contextuele waarde. Dat zal je ontdekken! 

Herinneringen die je later wil hebben moet je nu maken.
‘Wijsheid begint met verwondering’ (Socrates)
Knip, scheur, plak en kleur: ………
Dit helpt als ik me alleen of verdrietig voel …..
Wat zou het heerlijk zijn als …..

Zomaar vijf zinnen geplukt uit dit fleurige en creatieve boek. Het is met recht een doeboek, vol uitnodigingen tot interacties tussen verschillende gezins- en familieleden. En het is ook een doeboek voor de jongere zelf. Door het invullen sta je op een speelse manier stil bij de gevoelstemperatuur of – beleving van de dag. Het nodigt uit om eigen gedichten (in verschillende dichtvormen) te schrijven. Gewoon proberen: alles kan en alles is goed! Zoals de schrijfster zelf ook aangeeft: “Je kunt je verhaal kwijt wanneer je dat maar wilt. Je kunt je stemming bijhouden, schrijven over wat je dwarszit, waar je blij van wordt, over grote en kleine ruzies, over twijfels –  of gewoon voor de lol”.

Daarnaast is het element van interacties een spannende extra factor. Je kunt zelf vragen stellen aan je ouders. Bijvoorbeeld: “Wat eet jouw moeder het liefste?” “Vind jouw vader wel eens iets moeilijk?“

Aan het eind heb je na al het invullen, plakken, rijmen, vragen stellen en beantwoorden een prachtig gezinsdocument voor jouzelf. Enorm waardevol met zoveel reflecties en als persoonlijk levensalbum. Heerlijk om door te bladeren. Spannend hoe het er aan het eind uit zal zien. Inderdaad: Herinneringen die je later wil hebben moet je nu maken. Van harte aanbevolen voor kinderen/jongeren, hun ouders en hun grootouders. Betrek hen erbij en ga er snel mee aan de slag.

De schrijfster, Janneke van Bockel, is ouderschapsdeskundige, auteur van verschillende boeken en moeder van twee kinderen. Zij heeft vanuit haar ouderschapsexpertise en haar creativiteit dit boek samengesteld.

Tussen jou en mij >>

Bob de Raadt is werkzaam als medisch maatschappelijk werker, ouderbegeleider, contextueel hulpverlener bij Erasmus MC-Sophia en gastdocent bij Erasmus MC Academie”.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER