Tijdens de 9de editie van de Week van de Opvoeding ontmoeten ouders, medeopvoeders en professionals elkaar op honderden locaties om te praten over opvoeden. De Week heeft dit jaar als thema ‘Hand in Hand’ en vindt plaats van 7 tot en met 13 oktober. 

Opvoeden doe je niet alleen, maar samen. Niet alleen ouders zijn betrokken bij de opvoeding, maar ook de gemeente, school, de sportvereniging of de buurt. Iedereen in de omgeving heeft invloed op het kind en kan een rol in de opvoeding spelen. En dat is belangrijk. Zowel ouders als kinderen hebben baat bij steun uit hun omgeving. Een kind dat ook kan terugvallen op andere volwassenen dan zijn ouders is veerkrachtiger en heeft meer kans om gezond op te groeien.

Het belang van de sterke basis

Wetenschappelijk onderzoek wijst het belang van een sterke pedagogische basis uit. Veel vragen bij kinderen horen bij het alledaagse opgroeien en opvoeden en kunnen worden opgepakt door het netwerk rond het kind. Ouders kunnen elkaar onderling helpen bij het beantwoorden van alledaagse opvoedvragen. Of door elkaar van dienst te zijn bij het brengen naar en halen van de kinderen van school. Professionals kunnen de samenwerking tussen opvoeders en professionals versterken. Mensen uit de omgeving van het kind kunnen helpen door een positief rolmodel te zijn. Of een luisterend oor.

Hand in hand

Daarom organiseren honderden organisaties in heel Nederland, waaronder gemeenten, scholen, kinderdagverblijven en centra voor jeugd en gezin, activiteiten waar ouders, medeopvoeders en professionals elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.

Alles over de Week van de Opvoeding >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER