Ouder- en Brussupport biedt emotionele en informatieve ondersteuning aan ouders, brussen (16+) en familieleden van zorgkinderen. Doel van de support is de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Het betreft een initiatief van Stichting Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders en Stichting Kind en Ziekenhuis in samenwerking met Brussen Erbij Beweging.

(Sch)ouders vormt de thuisbasis van een landelijk laagdrempelig netwerk. Daarbinnen worden vraagouders/brussen één-op-één gekoppeld aan ervaringsdeskundige en getrainde ouders- en brussupporters. Zij staan vraagouders en -brussen bij gedurende een deel van het verwerkingsproces en hun groei in de rol als ouder, brus en mantelzorger. Vragen kunnen gaan over het verwerkingsproces, het leren omgaan met de situatie, het zorglandschap, de emotionele belasting en alles wat hiermee samenhangt.

Werkwijze

De koppeling wordt gemaakt op basis van de inhoud en achtergrond van de hulpvraag of de omstandigheden/fase waarin de Vraagouder/brus zich bevindt. Dit gebeurt dus niet op basis van de aandoening. De vraagouder/brus/supporter spreken 3-5 keer online met elkaar af op het moment dat de vrager dit nodig heeft.

Kijk voor meer informatie op www.schouders.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER