Deze onzekere tijd vergt veel veerkracht van ouders en brussen van een kind met zorg. Hoe dan toch tijd voor jezelf houden? Over die vraag handelt aflevering 1 van het webinar-drieluik ‘Alles is Anders!?’ dat online terug te kijken is. Het betreft een initiatief van Schouders, ervaringscentrum zorgkinderen.

Ouders

De eerste aflevering van dit drieluik voor ouders kijkt terug naar de tijd voordat alles(!?) veranderde bij de komst van je kind met zorg. Verhalen over wie je ook bent (was?) en wat je allemaal deed.

Te gast zijn Jeannine van Echtelt en Rob van Eijbergen te.. Jeannine is moeder van een zoon en een dochter. Haar zoon Wessel is 14 en heeft CVID en ASS. Rob is vader van twee zoons. Zijn zoon Oscar is 13 en heeft het Smith Magenis Syndroom..

Kijk aflevering 1: Ouders >>

Brussen

In de eerste aflevering voor brussen kijken Wil en Anjet samen met broer Daniël (29, sociaal werker) en zus Rachèl (21, student) terug naar de tijd voordat alles(!?) veranderde door de komst van hun broer/zus met zorg.

Te gast zijn brussen Daniel en Rachèl. Daniel is maatschappelijk werker en 29 jaar. Zijn 4 jaar oudere zus heeft een verstandelijke beperking met aspecten van autisme. Rachèl is student en 21 jaar. Haar 9 jaar jongere broertje werd tien weken te vroeg geboren, waardoor hij lang in het ziekenhuis lag. Hij heeft officieel geen diagnose, maar kampt met verschillende ontwikkelingsproblematieken.

Kijk aflevering 1: Brussen >>

In het webinars worden de kijkers uitgenodigd mee te stemmen inde Mentimeter. Dit kan nog steeds!

Op 28 maart volgt deel twee van dit drieluik en staat centraal wie je nu bent. Anjet en Wil zijn opnieuw host maar er schuiven nieuwe ouders en brussen aan. In deze aflevering zal er veel meer aandacht zijn voor de interactie met de kijkers van de livestream.

Bron: Schouders

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER