Ouders die uit elkaar gaan of al gescheiden zijn, kunnen in Rotterdam nu terecht bij het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding. Een gratis en vrijblijvend informatiepunt waar ouders én hun kinderen kunnen binnenlopen voor informatie en advies over de onderwerpen relatie, opvoeding en scheiding.  Wanneer nodig wordt doorverwezen naar hulp. Ook professionals kunnen sparren met medewerkers van het loket.

Met het informatieloket willen de gemeente Rotterdam en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond bijdragen aan het voorkomen van conflicten rondom scheidingen waarvan kinderen vaak de dupe worden. Op het loket werken ervaren consulenten en sociaal raadslieden van de Vraagwijzer. Daarnaast tref je er pedagogen aan van CJG Rijnmond. Het informatieloket is te vinden in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Het loket is woensdag en vrijdag van 10:00 tot 13:00 geopend.

Al sinds juni 2022

Het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding startte al medio juni 2022, maar opende officieel vrijdag 9 september. Niet alleen Rotterdammers, maar ook professionals hebben de weg naar het informatieloket al gevonden. Met de opgedane ervaring is het loket nu officieel van start gegaan.

Invulling informatieloket

Op het loket werken ervaren consulenten en sociaal raadslieden van de Vraagwijzer. Daarnaast tref je er pedagogen aan van CJG Rijnmond. De medewerkers staan ouders (en hun netwerk) graag te woord. Ze adviseren en verwijzen wanneer nodig door naar de juiste hulp en ondersteuning. Zoals naar een scheidingsmediator of een buddy van Villa Pinedo. Ook professionals hebben de mogelijkheid om te sparren met medewerkers van het loket. Dit kan telefonisch, per e-mail of door binnen te lopen bij het informatieloket.

Praktische informatie

Het informatieloket is te vinden in de Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110, op de tweede verdieping. Bij de inlooplocatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Openingstijden:
·         Woensdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.
·         Vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.
Het loket is tijdens deze uren ook bereikbaar via telefoon 010 – 498 15 55 of e-mail naar oudersenscheiding@rotterdam.nl.

Informatieloket onderdeel visie Complexe Scheidingen

Gemeente Rotterdam heeft een visie op de aanpak van complexe scheidingsproblematiek. De gemeente vindt het belangrijk dat we ouders in scheiding motiveren uit het conflict te blijven met elkaar, in het belang van de kinderen. Wanneer ouders scheiden komt er veel op hen af. Het is daarom fijn als zij gemakkelijk toegang hebben tot informatie over waar men hulp en steun bij scheiding kan vinden. Daarom opent nu het loket. Als er toch (ernstige) conflicten rondom een scheiding ontstaan, is er in Rotterdam een breed aanbod aan (gratis) scheidingshulp.

Bron: Gemeente Rotterdam

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER