Ieder jaar maken 70.000 kinderen mee dat hun ouders uit elkaar gaan. Dat is ingrijpend en de schade is vaak groot. De Family Factory verzamelde de verhalen, geleerde lessen en praktische tips van honderden gescheiden ouders. Lees portretten, de publicatie voor hulpverleners én het Inspiratieboekje ‘Gezin in Scheiding’. Plus: luister podcasts over gezinnen in scheiding.

Lees 50 verhalen van ouders. Over hoe zij het de kinderen vertelden, hoe de eerste weken waren, scheiden als je een niet-westerse achtergrond hebt, vreedzame scheidingen, conflictscheidingen, hoe belangrijk hulp van buitenaf is geweest, en hoe langzaam plek komt voor een nieuwe balans.

De publicatie voor hulpverleners en beleidsmakers geeft de belangrijkste tips en adviezen van ouders voor iedereen die werkt met gezinnen die uit elkaar gaan. Zo biedt deze publicatie extra inzicht in de dilemma’s, beweegredenen en geleerde lessen van ouders die uit elkaar gaan.

In het boekje Gezin in Scheiding lees je hoe andere vaders en moeders tijdens hun scheiding voor de kinderen hebben gezorgd. Vanaf het moment dat ze het nieuws vertelden, tot aan de eerste tijd in twee huizen.

De vierdelige podcastserie ‘Gezin in scheiding’ is een samenwerking tussen het team van de populaire podcastserie ‘Ik ken iemand die’ en De Family Factory. In elke aflevering gaan Nynke, Hanneke en Alex in gesprek met een ouder. De opvoeding en zorg voor de kinderen in de roerige tijd van uit elkaar gaan staat in elke aflevering centraal.

Bron: familyfactory.nu

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER