In Nederland leven ongeveer 10.000 gezinnen met een kind met ernstige meervoudige beperkingen. De ontwikkelingsleeftijd bij deze kinderen ligt onder de 24 maanden. De film ‘Dit is ons leven’ geeft een inkijk in het dagelijks leven van drie gezinnen waar een kind met een beperking deel van uitmaakt.

De zorgen zijn soms groot, maar ook in deze gezinnen wordt geleefd en genoten. Stap over de drempel en maak kennis met Luuk (5 jaar) Eva (24 jaar) en Bento (8 jaar). Deze informatieve film laat zien dat het gezinsleven met een emb/mcg-kind uit veel meer bestaat dan alleen zorg. Hierdoor ontstaat een completer en genuanceerder beeld van het gezinsleven van ouders en kinderen. De drie portretten van gezinslevens kunnen daarom worden ingezet als aanjager voor begrip, discussie en gesprek met naasten. Ook is deze film geschikt om op opleidingen te gebruiken.

Film ‘Dit is ons leven’ >

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER